Current EXHIBITION

EXHIBITIONS
April 22nd - June 4th 2023
Laila Svensgaard and Anna Taina   >>  Read

 

We live here

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 / 7430 Ikast / Denmark
Phone: +45 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk 

OPENING HOURS: Thursday to Sunday 12-16

 

 

Current ExHIbition 202

Information only available in Danish at the moment.

14. januar - 26. februar 2023
FADING
Nina K Ekman

Fernisering: lørdag d. 14. januar, kl. 13-16
Velkomst ved bestyrelsesformand Birgitte Damgaard, Åbning ved kunstnerisk leder Zanda Jankovska
og Talk ved Nina K Ekman via Zoom.


Nina K Ekmans soloudstilling FADING åbner op til et lyst og blødt univers. FADING er en 16 meter lang installation i KUNSTPAKHUSET, hvor de besøgende inviteres til at indtage hovedscenen og gå igennem den 16 meter lange tæppebelagte allé bestående af 2-3 meter høje, mere og mere falmende og transparente tuftede, strikkede og hæklede palmebladsskulpturer. Til sidst består både tæppet og skulpturerne kun af de ganske få rester der er tilbage, - i form af enkelte hvide tråde.

I Ekmans univers er naturen altid et omdrejningspunkt, hvad enten det er et opråb til at passe på den, naturen som et uspoleret paradis, som vi længes efter at finde ro i, eller når vi søger at finde den store mening som små mennesker i den storslåede flora og den vilde fauna. Ekman tager i denne udstilling livtag med vores ignorante forhold til naturen og palmen som betydningsbærer for sejr og udødelighed.

Installationen inviterer til refleksion over vores antropocentriske verdensbillede, hvor planters og dyrs eksistensberettigelse er at tjene os, homo sapiens. Vi kontrollerer, ændrer, duplikerer og bruger dem i et omfang, så de mister deres naturlige væsen. Som farveløse kopier arrangerer vi dem i lige rækker, mens vi indtager hovedscenen i den ændrede og falmende biosfære. Det er som om, vi fejrer vores dominans og totale kontrol over biosfæren, men i processen har vi mistet forbindelsen til naturen - en forbindelse hvori vi bør fejre skønheden, farverne, mangfoldigheden og det faktum, at vi alle har den samme oprindelse i universets stjernestøv.

FADING er en fortsættelse af Ekmans kunstneriske og tematiske arbejde med planteværker; - denne gang udforsker hun falmen, forsvinden, tab og dødelighed, mens vi fortsætter med at afbrænde og udnytte naturen og planeten.

Kunstneren Nina K Ekmans kunst er velkendt i Ikast-Brande området. Hun udførte i sommeren 2022 et tuftet gavlværk til Brande i forbindelse med projektet "17 Verdensmålgavle". Sammen med Brandes befolkning lavede hun et tekstilt gavlværk med restgarn fra borgerne, lokale virksomheder og en nærliggende tæppefabrik. Værket er placeret på Hotel Dalgas, Brande, og tematiserer aspekter af bæredygtighed ligesom værkerne hun præsenterer på den aktuelle udstilling FADING i Ikast.


Udstillingen er støttet af:
Nationalbankens jubilæumsfond
Johannes Jensen & Helle Mau Jensens Fond
Lemvigh-Müller Fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Dansk Wilton A/S


Kunstpakhuset er støttet af:
Ikast-Brande Kommune
Ege Fonden
Augustinus Fonden
Midtjysk Skole- og Kulturfond