Aktuel udstilling 

PERSPECTIVE, PERSPEKTIV

4. NOVEMBER - 10. DECEMBER 2023

   >>

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel udstilling 

4. november - 10. december 2023   

Perspective, Perspektiv

I soloudstillingen ”Perspective, perspektiv” tematiserer kunstneren Noelia Mora Solvez det komplicerede spørgsmål om kønsroller via visuelle metaforer. Udstillingen afspejler hendes generelle interesse for de sociale strukturer, som erindlejret i samfundet. Omdrejningspunktet i kunstnerens værker er kvindeliv og det kvindelige perspektiv på livet. Gennem stærkt poetiske, intime og undertiden kontroversielle videoprojektioner og installationer præsenterer hun os for usagte kønsstrukturer og demonstrerer hvori de forskellige kønsperspektiver består. Udstillingens tre installationsværker: ”HI, SISTER”, ”MIST” og”ZENSATIONAL” har alle et markant kønsnarrativ.

Videoprojektionen”Hej, Søster” består af forskellige stillbilleder af vilde blomster samt kvindekroppe filmet i samme positurer som blomsterne. Blomsterne bliver antropomorficeret og kropsdelene transformeres til planter. I videoen indgår aspekter af tegning, - i form af hvide linjeforløb der omringer kroppene. Tegningen udfolder og udvikler sig i realtid hen over videoforløbet. Med installationen stiller kunstneren spørgsmål om tilhørsforhold til naturen, modstandskraft og ligestilling.

 Videoprojektion ”Hej,Søster”, stillbillede, 2022.

I installationen ”MIST”projekteres videoen af et elskende par i øm omfavnelse ned i et zinkbadekar delvist fyldt med tåge. Tågen forstyrres med mellemrum af luft fra en blæser. Med værket afspejler kunstneren et seksualitetsparadigme, hvor kvindens krop synes at tilhører samfundet mere end hende selv.

Multimedieinstallationen ”ZENSATIONAL” er skabt specifikt til udstillingen i KUNSTPAKHUSET. Den er en energisk, støjende og rodet installation, der transformerer sig selv og rummet i kontinuerlige loops. Installationen består af ventilatorer, ventiler, støvsugere, som står spredt på gulvet. Når alle apparaterne er tændt, er lydintensiteten høj. Når larmen fra apparater stopper, tændes en ventilator, og det får A4-papirarket til at flyve mod loftet og placere sig parallelt med gulvet. På det tidspunkt vil man på papiret kunne se en video - projektion af en Super woman, der kigger ned og energisk forsøger at balancere og agere fysisk og mentalt i installationens omfattende og kakofoniske lydunivers. En metaforisk analogi og kommentar til tidens stress epidemi. Er det overhovedet muligt at navigere i vores intense liv med så mange gadgets og så megen støj uden det giver stresssymptomer?

Udstillingen er støttet af:
Statens Kunstfond, DenJyske Sparekasses Støttefond, Augustinus Fonden, Ege Fonden, Ikast-Brande kommune og Midtjydsk Skole- og Kulturfond