Aktuel udstilling 

`MIT HABITAT´ & `ØJEBLIKKET´

9. marts - 7. april 2024          >>

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel udstilling 

 9. marts - 7. april 2024

MIT HABITAT

Inge Agnete Tarpgaard, Jakob Vinkler og venner

Med udstillingen “MIT HABITAT” inviterer kunstnerne IngeAgnete Tarpgaard og Jakob Vinkler os ind i en taktil installation, som er inspireret af madkulturer fra borgere i Ikast. Med forskellige objekter og materialer undersøger kunstnerne vores måltidskulturer og hvordan vi alle sætter aftryk på lukkede systemer og habitater, som, for eksempel, vores krop og vores planet.

Menneskets overforbrug af klodens ressourcer betyder at status quo ikke er en mulighed. Der skal ændres forbrugsvaner og opfindes nye teknologier for at leve mere i tråd med naturens orden. Mennesker er vanedyr og et af de steder det kommer tydeligst til udtryk er i den måde vi spiser. Vores massive forbrug er blevet en abstrakt størrelse, der ikke forholder sig reelt til konsekvenserne eller virkeligheden.

”MIT HABITAT” er et "levende" rum, hvor gæsterne efterlader sig "spor" ved deres besøg. Kunstnerne undersøger hvordan vi agerer som mennesker på udfordringer fremtiden byder på i forholdt tilmåltider. Udstillingen er et lukket sanseligt rum - et habitat. Hver gæsts indtræden påvirker habitat, gæsten sætter spor og kan se de andres spor og aftryk i rummet.

  

Til venstre: IngeAgnete Tarpgaard; til højre Jakob Vinkler, 2023. Foto: Kasper Palsnov. 

Ideen til udstillingen udspringer ud af et samarbejde i 2023 mellem Inge Agnete Tarpgaard, Jakob Vinkler og Aarhus Universitets Institut for Fødevarers projekt Cell Food, hvor forskere studerer fremtidens muligheder for at lave cellebaseret mælk og kød. 

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Aarhus Univeristet, Midtjysk Skole- og Kulturfond, Ege Fonden, Ikast-Brande Kommune.

   

9. marts - 7. april 2024

ØJEBLIKKET

Gerd Laugesen, Susanne Pedersen, Anita Axelsen Bredsdorff, Laila Svensgaard, Nina Wengel

Kuratorer: Susanne Pedersen og Anita Axelsen Bredsdorff