Aktuel udstilling 

13. januar - 25. februar 2018 
"Geometric Behavior"         
>>

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel Udstilling


13. januar - 25. februar 2018
GEOMETRIC BEHAVIOUR

Milena Bonifacini (DK), Martha Clippinger (US), Jesper Dyrehauge (DK/Berlin), Elise Ferguson (US),
Katrine Hvid (DK), Douglas Melini (US), Bodil Nielsen (DK) og Gary Petersen (US).
Kurator: Katrine Hvid

.................................. 


"Geometric Behavior" viser værker af fire danske og fire New York kunstnere: Milena Bonifacini (DK), Martha Clippinger (US), Jesper Dyrehauge (DK/Berlin), Elise Ferguson (US), Katrine Hvid (DK), Douglas Melini (US), Bodil Nielsen (DK) og Gary Petersen (US).

Udstillingens kurator er kunstneren Katrine Hvid og omdrejningspunktet for hendes udvælgelse af danske og amerikanske kunstnere har været at de alle på hver deres særegne måde arbejder med abstrakt maleri, der har udgangspunkt i den konkrete og geometriske tradition. Deres værker er på én gang stramt komponerede og virtuost fabulerende.


Inden for denne minimalistiske maleritradition arbejdes med maleriets egne midler og materialernes sanselighed. Det er en type maleri der ikke søger at gengive eller fortælle om den ydre virkelighed; den giver selvstændig værdi og betydning til form og farve. Farven er et væsentligt omdrejningspunkt for alle udstillerne, og deres værker spænder fra det helt lyse og transparente til de skrappe og markante farver.


"Geometric Behavior" har to aspekter. På den ene side viser den abstrakt maleri, både i traditionelt og udvidet format, og på den anden side er den et kunstnermøde mellem danske og amerikanske kunstnere. De udstillede værker spænder fra udpræget energisk geometrisk arbejde i klare farvetonaliteter hos Douglas Melini, Gary Petersen, Elise Ferguson og Martha Clippinger, til et roligt, måske nærmest underspillet og stille formudtryk hos Jesper Dyrehauge, Bodil Nielsen og Katrine Hvid. Fra et biomorft formsprog hos Milena Bonifacini til hard edge former med et twist af noget organisk hos Douglas Melini.


At der i værkerne arbejdes konsekvent med form og farve betyder ikke, at der ikke også er plads til musikalitet og humor i udstillingen. Disse aspekter opstår naturligt på grund af kunstneres improviserende tilgang til maleriet. Der er lagt op til, at den koloristiske tilgang til maleriet vil give udstillingen et energifyldt udtryk. Hos hver af de deltagende kunstnere mærkes en vilje til at lade arbejdet med farven være et væsentligt omdrejningspunkt i den enkeltes værkproduktion. Et arbejde der spænder fra det stærkt polykrome til det monokrome.


ARTIST TALK - KUNSTHAL AARHUS

Onsdag d. 10. januar 2018, kl. 15.30
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus
Deltagende kunstnere Gary Petersen, Elise Ferguson og Douglas Melini.
Arrangeres i samarbejde med Kunsthal Aarhus, Aarhus Kunstakademi
og Aarhus Billedkunstcenter

 


STØTTET AF:
 
Ege Fonden
Kulturelt Samråd Ikast- Brande


Pressemeddelelse   /   Pressefotos