Aktuel udstilling 

7. marts - 19. april 2020
"Rådhuset Biblioteket Museet"
Birgitte Ejdrup Kristensen
    
>>
LUKKET TIL OG MED 13. APRIL PGA:
CORONAVIRUS-SITUATIONEN

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel udstilling

LUKKET TIL OG MED 13. APRIL PGA CORONAVIRUS-SITUATIONEN

7. marts - 19. april 2020 
"Rådhuset Biblioteket Museet"
Birgitte Ejdrup Kristensen


Birgitte Ejdrup Kristensens udstilling "Rådhudet Biblioteket Museet" præsenterer idé og skitse til hendes kommende murstensskulptur der skal bygges ved stationsområdet i Ikast. Byens borgere bliver via udstillingen og borgerarrangement inviteret ind i projektet og ind i værkets tilblivelse.


GENBRUGSMURSTEN
Birgitte Ejdrup Kristensen er inspireret af Per Kirkebys skulptur Huset (1973) i Højriisparken i Ikast; den er Per Kirkebys første offentlige murstensskulptur. Birgitte Ejdrup Kristensen udfører dog sine skulpturer i genbrugsmursten. I dette specifikke tilfælde er det murstenene fra det nyligt nedrevne rådhus og bibliotek i Brande der anvendes, inklusiv de mursten som Ikasts borgere donerer. Den historie murstenene bærer med sig bliver en del af værket.


PROJEKT I JUNGET
Hendes værker er karakteristiske ved deres stedsspecifikke og funktionelle karakter. Denne karakter har hendes murstensværker på Bytorvet i Junget, - et af hendes mest kendte projekter fra de senere år. Den midtjyske landsby Jungets bytorv skabte Birgitte Ejdrup Kristensen i samarbejde med CUBO Arkitekter, og det er bygget op af mursten fra nedrevne huse i byen. Bytorvet er netop blevet udvalgt som case i et forskningsprojekt, som handler om livsglæde på landet.


SAMTALE OM SAMFUNDSGLÆDE
Interesserede Ikast-borgere inviteres den 11. marts til 'opbyggelig samtale' mellem forfatter Tor Nørretranders og Birgitte Ejdrup Kristensen. Samtalen kommer til at handle om begrebet 'samfundsglæde', som også er titlen på Tor Nørretranders seneste bog. Adgangsbilletten til arrangementet er en mursten, som efterfølgende kommer til at indgå i skulpturen. Borgerne kan i løbet af hele udstillingsperioden donere mursten til værket.


LOW LINE OG BYFORNYELSE
Birgitte Ejdrup Kristensens murstensskulptur placeres i den kommende skulpturpark LOW LINE på arealer nord for Ikast Station. Området er tænkt som en nytænkning og videreudvikling af Ikasts kendte skulpturtradition som den kendes fra Frisenborgparken og Højrisparken. Bag LOW LINE- projektet står Ikast-Brande kommune og udstillingsstedet KUNSTPAKHUSET. 


Projektet udgør den kunstneriske del af den generelle områdefornyelse der i øjeblikket foregår omkring Ikast Station under projektbetegnelsen "Perron 7430". Borgerinddragelse, fællesskab og samskabelse er vigtige elementer både i byfornyelsesplanen, i projekt LOW LINE og i Birgitte Ejdrup Kristensens generelle kunstneriske praksis. Hendes murstensskulptur, der endnu ikke har fået en endelig titel, realiseres i løbet af maj-august 2020.


INTERVIEW - Kunsten.nu    >> 

 

Udstillingen er støttet af:
STATENS KUNSTFOND 

Den kommende skulptur er støttet af:
Ikast-Brande Kommune og STATENS KUNSTFOND