Aktuel udstilling 

26. sept. - 1. nov. 2020
"Living in a sci-fi future, just without all the cool sci-fi stuff" -
Arngrímur Borgthórsson, Maja Gade Christensen & Anne Skole Overgaard   
>>


AFLYST -  "INSIDE 2020"   >>
AFLYST - "TIL KANTEN"   >>

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel udstilling


26. september - 1. november  2020   
Fernisering lør. d. 26. sept., kl. 13-16, hvor kunstnerne vil være til stede

Living in a sci-fi future, just without all the cool sci-fi stuff
Arngrímur Borgthórsson, Maja Gade Christensen & Anne Skole Overgaard


Engang forestillede man sig fremtiden fuld af flyvende biler, hover-boards og andre cool sci-fi-ting. Måske har vi i stedet fået en halv-kedelig dystopisk hverdag, med klimaforandring, corona og 140 tegn på twitter...

ARNGRIMUR BORGTHÓRSSON
Arngrímur Borgthórsson har lavet en menneskelignende maske af pap-emballage fra færdig-retter til én person. Et ensomt måltid, varmet i mikrobølge-ovn. Hans inspiration var ensomme ældre og social isolation, som blev mere udbredt under corona-nedlukningen. Kigger man ind bag maskens øjne, ser man forskellige videoer fra hele verden, med corona-sange om at holde afstand. Et video-værk fra Arngrímurs hjemland, Island, viser det voldsomme vulkanudbrud på Vestmanna-øerne i 1973. To computerstemmer med svensk og islandsk accent, fortæller om islandske værftsarbejdere i Malmø, der følte sig kaldt hjem til Island, da de så vulkanen i nyhederne.

MAJA GADE CHRISTENSEN
Maja Gade Christensens værk "Imprint of Landscape" består af jord-sedimenter fra vandpytter i nyopførte boligområder i København og Malmø. Hun har derefter printet de samme vandpytter, som hvide sci-fi-agtige 3D-prints. Går man rundt f. eks. i Ørestaden eller Hyllie, så føles det som om man går rundt i en uvirkelig computer-model - netop fordi byområderne er startet som 3D-arkitektur-modeller på en computer.

ANNE SKOLE OVERGAARD
Anne Skole Overgaards værker fra Italien, har derimod en patina fra fortiden. Et stort maleri viser et betonhegn fra '70erne. Det omgiver en fabrik, hvor kinesere syer sko, som derefter kan sælges som "Made in Italy". Et eksempel på nutidens flytning af varer - og af arbejdskraft, hele jorden rundt. Hun har tegnet en krukke med sølvstift, som man brugte til at tegne med, før blyanten blev opfundet. Krukken efterligner Romerrigets æstetik - i en nutidig fortolkning, som man lige kan have til at stå ved indkørslen.

 

Støttet af: STATENS KUNSTFOND

FOTOS >>