Aktuel udstilling 

SOMMERLUKKET
FREM TIL 11. AUGUST      
 
>>

Om INSIDE 2018   >>
Om TIL KANTEN   >> 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel Udstilling

 

VI ER SOMMERLUKKET FREM TIL 11. AUGUST 


........................


21. april - 3. juni 2018

Dobbeltudstilling:
"Vacant Potential" af Nour Fog og Anna Samsøe
"Støvkammer, Pulvermorgen" af Cilla Leitao


VACANT POTENTIAL
Nour Fog og Anna Samsøe præsenterer i udstillingen "Vacant Potential" en skulpturel lyd-installation. I et forsøg på at afdigitalisere lyd, har Nour og Anna produceret en serie keramik skulpturer, udformet til at forstærke ekko når lyde sendes igennem dem. Ud fra samme princip som ekkoet, der forplanter sig i det nærliggende materiale, vil digitale lyde formere sig i keramik-skulpturerne og i gentagelsen blive afdigitaliseret og akustisk igen.

Nour og Anna er interesseret i at diskutere et for dem vigtigt samtidsfænomen, hvilket er automatisering af mennesker og dehumanisering af elektronik. Ved at kombinere elektronik med keramikkens organiske former menneskeliggør de elektronikken og automatiserer menneskelige former.

- Nye undersøgelser viser at komprimeret lyd mindsker hjernens aktivitet og akustisk lyd skaber en øget aktivitet og sætter flere hjernecentre i bevægelse. Mange bruger lyd som terapi, men er det en digital fil, vil den være komprimeret og undersøgelser viser at den samme reduktion sker med effekten. Lydende i udstillingen er udformet frekvens-specifikt og ud fra teorier om lydenes psyko-akustiske indvirkninger, forklarer Nour og Anna om deres lydkeramiske. udstilling

 

STØVKAMMER, PULVERMORGEN
Cilla Leitao's udstilling "Støvkammer, Pulvermorgen", handler om tid og ting. Ting der ophober sig over tid. Ting der eroderer over tid og skaber grobunden for nye ting. Materialer som en måde at måle og forstå tid igennem. At være et materiale der befinder sig i et rum af tid. At være i et rum hvor tiden er gået i stå.

- Jeg er ikke faldet ud af verdenen, jeg er bare i en anden verden. Den tid det tager at ryge en cigaret er ca. 7 min., alt efter rygerens erfaring, sug og vindforhold. Det tager ca 6,5 time for et 2,3 x 20 cm højt stearinlys, af ren stearin, at brænde ned. For at lade en flamme brænde i én dag, skal du bruge 3,7 stearin lys. For at lade en flamme brænde i et år, skal du bruge 1348,7 lys. For at lade en flamme brænde i et gennemsnitligt menneskeliv liv (71 år), skal du bruge 95.700,2 lys.

- Ting bliver brugt op og samlet igen. Ophobninger af ting fungere som et bevis for hvor lang tid du har været på jorden. Alle pattedyr har ca 1 billion hjerteslag igennem et liv. En spidsmus hjerte slår meget hurtigt, en blåhvals hjerte slår meget langsomt. Mennesker lever længere og længere. Slår et nutids menneskes hjerte langsommere end et stenaldermenneske? I nogle rum er tiden gået i stå, men støvet der ophober sig sladre om at ikke alt er i stilstand, og materialer starter og slutter deres proces og efterlader spor, fortæller Cilla Leitao om konceptet bag udstillingen.


Støttet af: STATENS KUNSTFOND

FOTOS fra åbningen d. 21. april  >> 

 


Pressemeddelelse   /   Pressefotos