Aktuel udstilling

10. juni - 14. august 2014
Sommerferielukket       >   
Læs


OM "INSIDE 2014"    >> 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

AKTUEL UDSTILLING


26. april - 9. jnui 2014 
FOLLOWING ETERNITY
Nina Wengel og Odey Curbelo


 
Udstillingsview                                                                                     (Foto: Ismar Cirginagic)


Udstillingen "Following Eternity" præsenterer værker af kunstnerne Nina Wengel og Odey Curbelo. Nina Wengel viser nye malerier på forskellige materialer og Odey Curbelo viser en ny serie blyantstegninger.
Kunstnerne har ikke lavet værkerne i fællesskab, men har været i tæt dialog om et fælles udstillingskoncept, der undersøger den kunstneriske proces, herunder forholdet mellem værket, kunstneren og publikum. Værkerne afspejler gentagelsen og rutinen i den kreative proces samt evighedskonceptet som en bagvedliggende drivkraft.


NINA WENGEL
Nina Wengels malerier er lavet i forskellige størrelser, men har alle et repetitive mønster med det samme solnedgangsmotiv. Forskellige materialer som træ, plastik og pap er anvendt som baggrund for motiverne. Eftersom de fleste materialer er nogle, hun enten har haft eller fundet, bliver malerierne også en slags insisterende tagging, af det hun er omgivet af. Værkerne afspejler dog ikke blot eksperimenter med materialer og tekniske løsninger, men også en kunstners dilemma om, hvad der er vigtigt: produktet eller processen.


ODEY CURBELO
Nerven i Odey Curbelos serie af tegninger er det underspillede visuelle sprog, som afspejler en dagbogslignende registrering af den kreative proces. Det visuelle udtryk knytter sig til abstraktion over motiver fra naturen og bygger indirekte videre på hans tidligere arbejde og motivvalg. I udstillingen vises tegningerne ubehandlet og på store arbejdsborde for at understrege den repetitive proces i skabelsen af værkerne frem for den enkelte tegning.


ØJEBLIKSBILLEDE
Både Odey Curbelos og Nina Wengels værkproduktion er drevet af en særlig form for nødvendighed, som man umiddelbart ikke ser en ende på. Udstillingen Following Eternity bliver dermed en visuel indkapsling af et stykke kreativ proces, der giver et øjebliksbillede af kunstproduktionens forløb.

De udstillede værker er alle lavet i en nærmest meditativ rytme, der bygger på en selvreflekterende og intuitiv proces. Som modpol til den åbne, kreative og organiske proces i registreringen, bruger begge kunstnere en logisk organisation af arbejdsprocessen, nemlig igennem kortlægning, opsætning af regler for produktion eller en særlig forståelse af tid.


VÆRKOBJEKTER
Med malerier der som skulpturelle objekter hviler op af vægen i stedet for at hænge og tegninger spredt på arbejdsborde i sted for at vises i rammer, brydes der med den typiske udstillingsopsætning, og der drages i stedet referencer til den måde, vi oplever værkerne på et atelier. Hvad sker der med værkernes værdi, når de forlader kunstnerens arbejdsrum for at blive udstillet for et større publikum? Hvornår bliver værket egentlig født: når kunstneren har lagt den sidste hånd på værket, eller når offentligheden kaster det første blik på det?

Ved at inddrage udstillingsrummet i præsentationen af værkerne, inviteres publikum desuden til en mere rumlig og installatorisk forståelse af udstillingen, hvor de enkelte værker både bliver set som enkelte oplevelse og som dele af en større helhed.

Udstillingens kurator er Tijana Miskovic. 


OMTALE:
KUNSTEN.NU - Billedserie  >> 

 Nina Wengel:; Fra serien "Oh, what a beautiful eternity"                  (Foto: Ismar Cirginagic)

 

Odey Curbelo: Blyanttegning fra "Ongoing series"                                                     (PR foto)


 
Installationer af Odey Curbelo: "Ongoing series",                             (Foto: Ismar Cirginagic)


SE FOTOS FRA ÅBNINGEN   >> 

 

Pressemeddelelse   /   Pressefotos   /   Fernisering