Aktuel udstilling

17. januar - 1. marts 2015
NEGATIVES BEYOND THE GREEN
Fotografi af Ismar Cirkinagic  
  >>       Læs

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

AKTUEL UDSTILLING 


17. januar - 1. marts 2015
NEGATIVES BEYOND THE GREEN
Fotoudstilling med Ismar Cirkiganic 


 

 

"Negatives Beyond the Green" viser fotografi af den dansk-bosniske kunstner Ismar Cirkinagic.
Udstillingen har fokus på den konflikt, der opstod i Bosnien-Hercegovina i begyndelsen af 1990'erne. Konflikten der var præget af etnisk udrensning og folkemord blev en særdeles traumatisk begivenhed
i nyere europæiske historie.

Ismar Cirkinagic' fotografier relaterer sig til spor af den etniske udrensning der fandt sted i det nordvestlige Bosnien-Hercegovina, især omkring byen Prijedo. Konflikten og dens begivenheder blev en alvorlig påmindelse og rystelse af den nutidige europæiske selvforståelse. Selv i dag finder man nye massegrave og andre spor der dokumenterer et dystert kapitel i Europas nyerehistorie.

Karakteristisk for Ismar Cirkinagic' kunstneriske udtryk bærer hans insisterende flotte landskabsfotografier ikke synlige spor af de grusomme og blodige handlinger som fandt sted. Billederne af smukke landskaber og skove fortæller ikke umiddelbart om den traumatiske historie om der foregik for 20 årsiden. Under de smukke landskaber ligger de grusomme fortællinger om henrettelsespladser og massegrave gemt.


Andre af hans fotografier bevidner mere direkte og med stor visuel nøgternhed de hændelser der foregik, - gennem billeder af tøj og andre private ejendele tilhørende ofrene for folkemordet, der blev fundet i massegravene, bevidner og fortæller han ofrenes mere personlige historie og skæbne.


Udstillingens fotografier minder os om en specifik etnisk konflikt og udrensning. Den rummer tillige indirekte kommentarer og referencer til andre folkemord i det 20. århundrede og ikke mindst til de nuværende etniske/religiøse konflikter der pågår forskellige steder i verden.


Ismar Cirkinagic (f. 1973) er født i Prijedor i det tidligere Jugoslavien. Han bor og arbejder i dag i København. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og  2010 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.


OMTALER:
Herning Folkeblad / AOH - "Der vokser skovjordbær på massegravene"  >>


FOTOS FRA ÅBNINGEN (FB)   >> 



  

 

Udstillingen er støttet af:
Grosserer L. F. Foghts Fond

 

Pressemeddelelse   /   Pressefotos   /   Fernisering