Aktuel udstilling

 8. marts - 21. april 2014
"MOSTLY BLACK AND WHITE"
Litografi og skulpur   >   
Læs

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

AKTUEL UDSTILLING

8. marts - 21. april 2014   (NB:  Åbent 2. påskedag -  mandag den 21. april  kl. 12-16)
MOSTLY BLACK AND WHITE

ARTIST TALK:
Torsdag d. 10. april, kl. 19-21, med Bjarne Winther Troelstrup.


 

 


Den grafiske udstilling MOSTLY BLACK AND WHITE præsenterer litografiske værker af en række danske kunstnere: Jens Birkemose, Peter Linde Busk,Catrine Raben Davidsen, Kasper Eistrup, Jan S. Hansen, Per Kirkeby, John Kørner, Ian Mckeever (UK), Tal R, Alexander Tovborg  og Troels Wörsel. Trykningen af de grafiske værker er udført hos Hostrup-Pedersen&Johansen, Litografisk Atelier i Valby. Udstillingens grafiske udtryk afspejles også i en række mindre skulpturer i træ udført af Bjarne Winther Troelstrup.


Litografi
Det litografiske tryk, også kaldet stentryk, er et populært grafisk medie blandt flere at tidens kendte billedkunstnere. Det er en trykteknik og kunstform der kræver stor erfaring og viden om den flere hundred år gamle trykteknik.  Samspillet mellem kunstner og trykker omkring den kreative proces og et kyndigt indblik i mediets tekniske muligheder er altafgørende for det gode litografiske tryk. 

Litografiet er en populær kunstform hos de nævnte kunstnere der bruger det til udforskning og fornyelse af deres mere velkendte kunstneriske udtryk, f.eks.maleriet. Tendensen repræsenterer en tilbagevenden til kunstens håndværksmæssige traditioner. De motiviske og kunstneriske sammenhænge mellem de udstilledekunstneres litografier og deres øvrige værker er naturligvis iøjnefaldende og genkendelige,


Stram skulpturel form
Maleren og grafikeren Bjarne Winther Troelstrup har gennem snart et halvt århundrede arbejdet med abstrakt-konkret malerier; - kompositioner bygget op af enkle geometriske former, linjer og farver. Hans maleri har udviklet sig fra fladen til også at rumme en tredje dimension, som kommer til udtryk i gengivelser af foldede og knækkede figurer, der er indsat i et stramt billedsprog, Han er inden for de senere år begyndt at omsætte maleriernes klare og enkle formsprog til en række små skulpturer i bemalet træ,som er hans bidrag til udstillingen MOSTLY BLACK AND WHITE. De skulpturelle kompositioner rummer samme forfinede fornemmelse for farve, rum, balance og rytme som hans konkrete malerier.


FOTOS FRA ÅBNINGEN 8. MARTS (FACEBOOK)   >> 

OMTALER:
AOIB   >>
KOPENHAGEN.DK   >>
KUNSTEN.NU  >>     
Litografi af John Kørner                                             "DB"- litografi af Kasper Eistrup

 

Pressemeddelelse   /   Pressefotos   /   Fernisering